Anne Marie Helger var årets taler i København

Comedienne og skuespiller Anne Marie Helger var årets taler til den største humanistiske konfirmation, vi har holdt til dato.

Lørdag den 13. maj valgte 120 unge ‘konfirmander og konfirkvinder’, som fru Anne Marie Helger udtrykte det, at blive humanistisk konfirmeret i Skuespilhuset i København: 60 om formiddagen og 60 om eftermiddagen.

Ca. 1200 bedsteforældre, søskende, papforældre og forældre, kammerater og venner var med til at fejre de unge, og efter sange, de unges indslag og uddeling af diplomer var der fotografering på byens bedste brædder.

Anne Marie Helger opfordrede bl.a. de unge til hellere at blive til nogen end at blive til noget. Hun talte mod tidsstrømmens krav om effektivitet, magt og positionering og for en human indstilling til sig selv, til livet og til sine medmennesker.

Med selvironi og mange slag i bolledejen gav hun alle de unge en forrygende medvind med stor tiltro til “dem der svømmer mod strømmen”, som hun sagde det.

Samtidig blev 21 unge humanistisk konfirmeret i Helsingør Theater, som i dag er placeret i Den Gamle By i Aarhus. Det var en festdag og her ses tilhørerpladserne i teateret, som siden konfirmationerne startede i Aarhus i 2013 har foregået i disse lokaler.

Også dette års konfirmation er blevet mulig på grund af et utal af frivillige undervisere, hjælpere og ceremoniledere.
Tillykke til de dejlige unge mennesker, og tusind tak til alle de frivillige!