Vil du være med til at sikre, at humanistiske konfirmander får en uforglemmelig oplevelse? Kan du lide at undervise eller koordinere og kan du se dig selv i en lille forening med en stærk demokratisk struktur? Så er det dig vi leder efter!

Som honoraransat på vores konfirmationsaktiviteter bliver du en del af et konfirmationsteam bestående af 5-6 honoraransatte. Konfirmationsteamet står for konfirmationsforløbet for to konfirmationshold herunder planlægning og afvikling af konfirmationsceremonien.

Både som kursusansvarlig og underviser får du ansvar for konfirmationsforløbet på enten to weekender eller 6 hverdagsaftenener, og du får ansvar for rekruttering af frivillige til ceremonier, ligesom du bliver en del af at planlægge og afvikle konfirmationsceremonier. Dette arbejde sker i samarbejde med foreningens andre honoraransatte, frivillige på konfirmationsområdet og med Humanistisk Samfunds sekretariat.

Primære arbejdsopgaver som kursusansvarlig:

 • Organisere konfirmationsteamets opstart
 • Administrere og deltage i udførelsen af praktiske opgaver vedrørende konfirmationsundervisning og ceremoni
 • Føre simpelt regnskab over konfirmationsgruppernes udgifter
 • Sikre socialt fællesskab og sparring i konfirmationsteamet
 • Varetage forældrekontakt

Primære arbejdsopgaver som underviser:

 • Planlægge og gennemføre undervisning samt sociale aktiviteter for konfirmanderne
 • Afvikle praktiske opgaver i forbindelse med hytteture eller aftenundervisning
 • Hjælpe konfirmanderne med at forberede et ceremoniindslag
 • Deltage i planlægningen og koordinering af en konfirmationsceremoni
 • Varetage forældrekontakt

Om dig

Vi søger honoraransatte konfirmationsaktive, som kan stå inde for Humanistisk Samfunds værdier og har lyst til at formidle dem videre til unge og deres forældre. Dertil vægter vi, at du kan møde de andre konfirmationsaktive og konfirmanderne i øjenhøjde, og at du kan skabe inkluderende fællesskaber.

Vi tilbyder

I Humanistisk Samfund tilbyder vi en tidsbegrænset kontraktansættelse fra oktober/november 2022 til og med maj 2023. Kontraktansættelsen placerer dig i feltet mellem frivillig og ansat og betyder, at du er kontraktansat til at løse opgaver, som tidligere har været løst af frivillige. Du får honorar og skal tage del i og ansvar for løsning af de i kontrakten aftalte opgaver.

 • Humanistisk Samfunds interne uddannelse, som sikrer at du er klædt på til opgaven
 • Mulighed for at prøve kræfter med pædagogik, undervisning og projektstyring
 • Et stærkt socialt fællesskab, hvor der både er plads til sjov og sparring
 • Et skattepligtigt B-Honorar på 10.000 kroner, der udbetales efter endt konfirmationsforløb
 • Frie arbejdsrammer og plads til selvstændig opgaveløsning.

Kontakt

For at komme i betragtning til stillingerne skal du kunne deltage i et fuldt konfirmationsforløb. Det vil sige, at du skal kunne arbejde både på undervisningsdatoerne og ceremonidatoen for et konfirmationshold. Du kan finde datoerne på vores hjemmeside eller i ansøgningsformularen.

Humanistisk Samfund skal kunne indhente en ren børneattest.

Bliv en del af teamet

Vil du være en del af holdet bag konfirmationsaktiviteterne, så skriv til Camilla på ch@hs.dk.

Spørgsmål vedrørende ansættelse eller muligheden for at deltage som frivillig kan rettes til Camilla på ch@hs.dk eller via telefon 81 11 20 10.

Om Humanistisk Samfund

Humanistisk Samfund arbejder for ligestilling af livssyn i det danske samfund og adskillelse af kirke og stat. Som led i dette arbejde tilbyder vi humanistiske ceremonier, der markerer store overgange i livet for dem, som ikke tror på en gud. Særligt vores konfirmationstilbud vokser, og vi har derfor brug for flere hænder til at sikre, at humanistiske konfirmander får en god konfirmationsoplevelse.

Det siger andre undervisere og kursusansvarlige om at være en del af aktiviteterne: