Vi fejrer demokratiet med ikke-religiøs ceremoni

Humanistisk Samfund har siden 2018 holdt en sekulær ceremoni i forbindelse med Folketingets åbning som et supplement til den traditionelle gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke som mange af folketingets medlemmer deltager i.

Igen i år markerer vi Folketingets åbning med en ceremoni den 3. oktober 2023 kl. 11.00-11.30 på Johan Borups Højskole.

Åbningsceremonien byder bl.a. på en tale, musik og højtlæsning af et tekststykke. I år vil ceremoniens tema være FN’s menneskerettigheder.

Begyndelsen af hvert nyt folketingsår er en betydningsfuld milepæl i demokratiet, som vi ikke bør tage for givet, men skal blive ved med at værne om og markere. Humanistisk Samfunds åbningsceremoni er en ikke-religiøs højtideligholdelse og fejring af vores demokrati, hvor der i et øjeblik gives plads til eftertanken på en ellers travl dag. Der er mange forskellige livssyn i det danske samfund, og med vores ceremoni vil vi vise, at man kan markere officielle begivenheder med afsæt i forskellige værdigrundlag.

Synes du, vores ceremoni er vigtig?

Så kan du støtte os med fx medlemskab, et bidrag eller ved at følge os på Facebook og Instagram.

Medlemskab

For 425 kr. om året kan du blive medlem af Humanistisk Samfund og støtte foreningens aktiviteter og arbejdet med at fremme den sekulære dagsorden i dansk politik. Med et medlemskab hos os er du blandt andet med til at sikre vores arbejde for ligestilling af alle livssyn, og at ingen religion har særstatus.

Derudover bidrager dit medlemskab til, at vi kan fortsætte vores arbejde for adskillelse af kirke og stat. Vi vil påvirke partierne på Christiansborg og være talerør for den halve million danskere, der hverken er medlem af folkekirken eller et andet trossamfund.

Samtidig mener vi, det er vigtigt at højtideligholde de store overgange i livet, selvom man ikke tror på en gud. Derfor tilbyder vi humanistiske ceremonier i forbindelse med navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse.

Økonomisk bidrag

Du kan give et økonomisk bidrag, så vi kan gøre endnu mere for at styrke arbejdet med at ligestille livssyn og vise, at officielle begivenheder bør afspejle befolkningens mangfoldighed, så vi hvert år kan afholde vores ikke-religiøse åbningsceremoni med plads til alle livssyn.