Generelle spørgsmål

Jeg ved ikke, om humanistisk konfirmation er noget for mit barn. Hvordan kan jeg høre mere?

Du kan læse mere om de humanistiske konfirmationer på vores hjemmeside https://www.humanistisksamfund.dk/ceremonier/konfirmation/ eller besøge et informationsmøde.

Foreningen drives primært af frivillige kræfter, og vi kan derfor ikke garantere informationsmøder alle de steder i landet, hvor vi tilbyder konfirmationsforløb. Umiddelbart inden åbningen af tilmeldingen, vil der blive holdt et virtuelt informationsmøde. Tid og link til mødet, vil fremgå af medlemsbrevet i april.

Hvor gammel skal man være for at blive humanistisk konfirmeret?

Vi stiller ikke et meget præcist krav til konfirmandernes alder, da der kan være mange forskellige årsager, der gør at man er klar til at blive konfirmeret på et givet tidspunkt. Rammen for humanistisk konfirmation er dog 13 til 15 år, med 14 år som det mest almindelige. Hvis man gerne vil konfirmeres og ikke er mellem 13 og 15 år i konfirmationsperioden, så anbefaler vi at I henvender jer til sekretariatet på kontakt@hs.dk.

Hvorfor kan I ikke offentliggøre datoer tidligere?

Vi har stor forståelse for, at der er ret stort pres på festlokaler i konfirmationssæsonen, men vores konfirmationer drives primært af frivillige og vi har ikke vores egne lokaler til at afholde konfirmationsaktiviteterne i. Vi har derfor svært ved at kunne planlægge flere år ud i fremtiden. Tit kan man heller ikke leje de lokaler, vi bruger i forbindelse med forløbet mere end et år i forvejen.

Vi har en plads på et konfirmationshold, men har nu fundet ud af, at vores barn ikke kan deltage på en af de to weekender. Kan vi deltage på et andet holds weekend?

Det er desværre ikke muligt at deltage i et andet holds forløb. Det er der flere årsager til. De andre hold er fyldt, og vi vil gerne holde dem på maksimum 20 pladser. Derudover er disse to weekender et socialt forløb, hvor de unge lærer hinanden at kende på kort tid. Den proces vil vi ikke forstyrre ved at blande holdene. Vi kan tilbyde at sende materiale, der belyser de emner, som den pågældende weekend har fokus på.

Det er heller ikke muligt kun at deltage i ceremonien, uden at have deltaget i forberedelsen (med forbehold for force majeure, der afholder en fra konfirmandweekenderne).

Vores barn har konfirmationsceremoni samme dag som en anden vigtig begivenhed i familien. Kan vores barn deltage i en ceremoni der ligger en anden dag?

Det er ud fra samme tankegang som det foregående spørgsmål ikke muligt at deltage i en anden ceremoni, end netop den ceremoni dit hold er tilknyttet.

Humanistisk konfirmation næste år?

Hvornår er ceremonidatoerne for konfirmationerne næste år?

Ceremonidatoerne bliver først offentliggjort sammen med information om tilmelding, som vi sender til vores medlemmer i løbet af april.

Vi har flere forskellige ceremonidatoer til de forskellige hold, og du vil derfor ikke kunne forudse, hvilken præcis ceremonidato, du vil tilmelde dig. Derfor offentliggør vi dem ikke, før vi har detaljer om undervisningsdatoer på plads.

Hvornår kan jeg tilmelde mig til konfirmationsholdene næste år?

Tilmeldingen til konfirmationsholdene åbner i starten af maj året inden for medlemmer af Humanistisk Samfund. Tilmelding for ikke-medlemmer åbner ca. to uger senere. Tilmelding foregår via vores hjemmeside.

Tilmelding og medlemskab kan enten stå i barnets eller et af forældrenes navne.
Man kan ikke indskrive to konfirmander (tvillinger) på 1 medlemsnummer, men vi kan lave et pro forma medlemsnummer således at I kan bruge dette. Skriv til kontakt@hs.dk hvis I har dette behov.

I løbet af april sender vi information ud til alle vores medlemmer om, hvilke hold vi opretter og de præcise tidspunkter for, hvornår tilmeldingen åbner. Hold derfor særligt øje med nyhedsbrevet i april.

Vores barn er tilmeldt den kommende konfirmation, men føler sig ikke klar, og vil gerne vente et år. Kan vi få overført vores plads til næste år.

I dette tilfælde vil det desværre være nødvendigt at afmelde årets tilmelding og få refunderet tilmeldingsbeløbet, såfremt dette er foreneligt med vores regler om fortrydelsesret (kan findes på alle tilmeldingssider). Herefter må man gentilmelde sig, når der åbnes for tilmelding for den sæson barnet gerne vil på.

Venteliste

Hvordan tilmelder jeg mig ventelisten til et fyldt konfirmationshold?

Det bedste, du kan gøre for at sikre dig en plads på et konfirmationshold, er at melde dig selv eller dit barn ind i foreningen. På den måde er du sikret at modtage information om tilmelding til konfirmationsholdene som en af de første.

Når et konfirmationshold er fyldt op, er det muligt at skrive sig på ventelisten til de hold, man ønsker at blive tilmeldt. Frigives der pladser på ellers fyldte hold, fordeles disse via ventelisten af Humanistisk Samfunds sekretariat.

Hvordan får jeg plads på et konfirmationshold via ventelisten?

Hvis der frigives en plads på et konfirmationshold, kontaktes den første på ventelisten telefonisk og på mail. Her informeres du/I om tilbuddet om pladsen samt svarfristen for at acceptere den.

Såfremt I takker “nej” til den plads, I bliver tilbudt, vil I kun blive I fjernet fra ventelisten på det pågældende hold, I har svaret nej til. Bliver I eksempelvis tilbudt en plads på et mandagshold og takker “nej” til pladsen, fjernes I kun fra listen for mandagsholdet. I fjernes altså ikke fra evt. andre hold, som I står på venteliste til.

Modtager vi ikke svar på tilbuddet om plads via ventelisten, slettes I fra ventelisten for alle hold. Det er derfor vigtigt, at I svarer, selvom I ikke er interesserede i den pågældende plads.

Ventelisten er ikke en garanti for, at man får en plads på et humanistisk konfirmationsforløb.

Oplysninger i forbindelse med opskrivning til ventelisten

For at blive tilmeldt ventelisten til de humanistiske konfirmationer skal vi bruge nogle informationer på dit barn og jer forældre. Vi bruger informationerne, hvis I modtager en plads via ventelisten og derfor skal oprettes i vores tilmeldingssystem. Informationerne videregives ikke, og bruges kun til at kontakte jer ved tilbud om plads på et konfirmationshold.

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

Så skriv til kontakt@humanistisksamfund.dk. Vi får rigtig mange henvendelser, så start mailen med at skrive, at du har kigget på hjemmesiden før du skrev til os – så slipper du for at blive sendt herhen igen. Vi ser frem til at høre fra dig.