Hvornår kan jeg tilmelde mig til konfirmationsholdene næste år?

Tilmeldingen til konfirmationsholdene åbner i starten af maj året inden for medlemmer af Humanistisk Samfund. Tilmelding for ikke-medlemmer åbner ca. to uger senere. Tilmelding foregår via vores hjemmeside.

Tilmelding og medlemskab kan enten stå i barnets eller et af forældrenes navne.
Man kan ikke indskrive to konfirmander (tvillinger) på 1 medlemsnummer, men vi kan lave et pro forma medlemsnummer således at I kan bruge dette. Skriv til kontakt@hs.dk hvis I har dette behov.

I løbet af april sender vi information ud til alle vores medlemmer om, hvilke hold vi opretter og de præcise tidspunkter for, hvornår tilmeldingen åbner. Hold derfor særligt øje med nyhedsbrevet i april.

Hvornår er ceremonidatoerne for konfirmationerne næste år?

Ceremonidatoerne bliver først offentliggjort sammen med information om tilmelding, som vi sender til vores medlemmer i løbet af april.

Vi har flere forskellige ceremonidatoer til de forskellige hold, og du vil derfor ikke kunne forudse, hvilken præcis ceremonidato, du vil tilmelde dig. Derfor offentliggør vi dem ikke, før vi har detaljer om undervisningsdatoer på plads.

Kan jeg komme på ventelisten?

Du kan skrive dig på en venteliste til fyldte hold, når tilmeldingen er åben. Det gør man på siden for det enkelte hold.

Ventelisterne administreres af Humanistisk Samfunds sekretariat. Hvis du bliver tilbudt en plads via ventelisten, får du besked via mail. Mailen indeholder en svarfrist, indenfor hvilken vi vil bede dig takke ja eller nej til pladsen.

Det bedste du kan gøre, for at sikre dig en plads på et konfirmationshold er, at melde dig selv eller dit barn ind i foreningen. Så modtager du, som en af de første, information om tilmelding til konfirmationsholdene.

Jeg ved ikke, om humanistisk konfirmation er noget for mit barn. Hvordan kan jeg høre mere?

Du kan læse mere om de humanistiske konfirmationer på vores hjemmeside https://www.humanistisksamfund.dk/ceremonier/konfirmation/ eller besøge et informationsmøde.

Foreningen drives primært af frivillige kræfter, og vi kan derfor ikke garantere informationsmøder alle de steder i landet, hvor vi tilbyder konfirmationsforløb. Umiddelbart inden åbningen af tilmeldingen, vil der blive holdt et virtuelt informationsmøde. Tid og link til mødet, vil fremgå af medlemsbrevet i april.

Hvorfor kan I ikke offentliggøre datoer tidligere?

Vi har stor forståelse for, at der er ret stort pres på festlokaler i konfirmationssæsonen, men vores konfirmationer drives primært af frivillige og vi har ikke vores egne lokaler til at afholde konfirmationsaktiviteterne i. Vi har derfor svært ved at kunne planlægge flere år ud i fremtiden. Tit kan man heller ikke leje de kommunale lokaler, vi godt vil bruge mere end et år i forvejen.

Efter tilmelding

Vi har en plads på et konfirmationshold, men har nu fundet ud af, at vores barn ikke kan deltage på en af de to weekender. Kan vi deltage på et andet holds weekend?

Det er desværre ikke muligt at deltage i et andet holds forløb. Det er der flere årsager til. De andre hold er fyldt, og vi vil gerne holde dem på maksimum 20 pladser. Derudover er disse to weekender et socialt forløb, hvor de unge lærer hinanden at kende på kort tid. Den proces vil vi ikke forstyrre ved at blande holdene. Vi kan tilbyde at sende materiale, der belyser de emner, som den pågældende weekend har fokus på.

Det er heller ikke muligt kun at deltage i ceremonien, uden at have deltaget i forberedelsen (med forbehold for force majeure, der afholder en fra konfirmandweekenderne).

Vores barn har konfirmationsceremoni samme dag som en anden vigtig begivenhed i familien. Kan vores barn deltage i en ceremoni der ligger en anden dag?

Det er ud fra samme tankegang som det foregående spørgsmål ikke muligt at deltage i en anden ceremoni, end netop den ceremoni dit hold er tilknyttet.

Vores barn er tilmeldt den kommende konfirmation, men føler sig ikke klar, og vil gerne vente et år. Kan vi få overført vores plads til næste år.

I dette tilfælde vil det desværre være nødvendigt at afmelde årets tilmelding og få refunderet tilmeldingsbeløbet, såfremt dette er foreneligt med vores regler om fortrydelsesret (kan findes på alle tilmeldingssider). Herefter må man gentilmelde sig, når der åbnes for tilmelding for den sæson barnet gerne vil på.

Hvor gammel skal man være for at blive humanistisk konfirmeret?

Vi stiller ikke et meget præcist krav til konfirmandernes alder, da der kan være mange forskellige årsager, der gør at man er klar til at blive konfirmeret på et givet tidspunkt. Rammen for humanistisk konfirmation er dog 13 til 15 år, med 14 år som det mest almindelige. Hvis man gerne vil konfirmeres og ikke er mellem 13 og 15 år i konfirmationsperioden, så anbefaler vi at man henvender sig til sin lokale konfirmationsgruppe og spørger denne til råds.

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

Så skriv til kontakt@humanistisksamfund.dk. Vi får rigtig mange henvendelser, så start mailen med at skrive, at du har kigget på hjemmesiden før du skrev til os – så slipper du for at blive sendt herhen igen. Vi ser frem til at høre fra dig.