Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

HS Hovedstaden: Generalforsamling og foredrag.

24. april kl. 18:00 - 21:00

Generalforsamlingen afholdes 24. april 2019 kl. 18.00 til ca. 18.45., på Kulturstationen i Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4.1., 2720 Vanløse. Hvis du har forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal du sende forslaget til forpersonen for bestyrelsen, Kelvin Nielsen på mail: kn@hs.dk, så den er Kelvin i hænde senest 4. april 2019.
Den endelige indkaldelse med dagsorden udsendes til medlemmerne den 10. april 2019. Vi håber der er medlemmer det har mod på og lyst til at være en del af bestyrelsen, som mødes ca. 10 gange om året fra 17 – 18.30 OG ikke mindst at så mange af jer medlemmer møder op.
Efter generalforsamlingen vil der fra 19.00 til 21.00 være et oplæg for medlemmer af Humanistisk Samfund og gæster under overskriften “Livet i spejlet – Historien fortalt af de døde” ved forsker og professer Jesper Boldsen, Syddansk Universitet, Retsmedicinsk Institut. Læse nedenfor om arrangementet, som er en del af Forskerdøgnet, hvor mere end 300 forskere  over hele landet fortæller om deres forskning.

 

Vel mødt til såvel generalforsamlingen og arrangementet med Jesper Boldsen.

 

På lokalafdelingens vegne/Kelvin Nielsen, forperson

Livet i spejlet: Historien fortalt af de døde

På mange måder kender vi uendelig lidt tilivet blandt almindelige mennesker i fortiden. De skrevne kilder giver kun indirekte indblii, hvordan det var at være menneske for blot få århundreder siden. Den væsentligste – måske i virkeligheden den eneste – kilde til almindelige menneskers lii fortiden, er dem selv eller rettere deres egne skeletter.

De døde, som vi kender fra fortidens kirkegårde og gravpladser, er et spejl af det liv, disse mennesker havde, inden de døde. Døden har som bekendt altid en årsag, så derfor kan de døde ikke være et billede af de levende, men læst og analyseret på den rette måde, kan de fortælle utroligt meget om livet før døden.

I sig selv er døden uinteressant, den kommer blot med usvigelig sikkerhed. Det interessante, som døden kan fortælle, er, hvornår den indtraf. Hvor gamle blev mennesker før i tiden? Hvor høj var børnedødeligheden? Hvad døde mennesker af før i tiden? Og ikke mindst: Hvordan var det liv, de førte op til afslutningen?

Disse spørgsmål vil jeg søge at besvare, og i den sammenhæng vil jeg give bud på, hvordan det føltes at leve i en tid og et samfund, hvor døden var totalt uforudselig og altid til stede.

Forløbet afhænger af tilhørernes forudsætninger, men der tages udgangspunkt i Danmarks historie, og hvad man kan læse ud fra skeletterne.

Der fremvises virkelige, arkæologisk udgravede skeletter som illustration af både individuel livshistorie og mere generelle befolkningsmæssige forhold.

Detaljer

Dato:
24. april
Tidspunkt:
18:00 - 21:00

Sted

Kulturstationen, Frode Jacobsens Plads 4, 2720 Vanløse