Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Oplev en humanistisk begravelse

13. april 2023 kl. 11:30 - 12:00

Gratis

Kom og oplev hvordan en humanistisk begravelse kan være. En kommende ceremonileder afslutter sin uddannelse med en åben kapelprøve 13. april. Alle medlemmer er meget velkomne og må selvfølgelig gerne tage venner og familie med.

Som afslutning på uddannelsen til ceremonileder, skal man vise, at man kan gennemføre en samtale med afdødes pårørende, og at man derefter kan skabe en smuk og værdig ceremoni ud fra et humanistisk livssyn. I år er der kun en der bliver uddannet.

Aspiranten har gennemgået en intern uddannelse i HS det sidste halve år. Hun får inden kapelprøven at vide, at hun skal kontakte en “fiktiv” pårørende. Disse pårørende har alle mistet et nærtstående menneske en gang; et menneske som har eller kunne have fået en humanistisk begravelse. De pårørende er frivillige og ikke statister.

Aspiranten mødes med den aftalte person i dennes hjem. Ud fra en samtale planlægger de en ceremoni med bl.a. musik og sang og skriver en mindetale, som var det en virkelig humanistisk begravelse. I år er der kun en der bliver uddannet til ceremonileder.

Denne gang er kapelprøven på Frederiksberg

Ved kapelprøven gennemfører aspiranten en ceremoni, som var det en virkelig humanistisk bisættelse. En ceremoni med kiste, blomster og et følge. Der er dog intet afdødt menneske i kisten! At opleve en kapelprøve kan være en måde at få afklaret, hvad man egentlig selv ønsker sig ved sin begravelse. Har du eller dine nære ikke oplevet en humanistisk begravelse, kan dette også være en måde at opleve en på, og det kan være en anledning til at tale sammen om begravelse.

Hvis der er en del tilhørere med ved hver prøve, bliver den mere virkelig for aspiranten. Derfor må du meget gerne overvære dem og også gerne tage nogle andre med. Kapelprøverne er åbne for alle og varer cirka en halv time hver.

Tid og sted

Kapelprøve bliver i det ellers nedlagte Søndre kapel, Solbjerg Parkkirkegård, Roskildevej 53, 2000 Frederiksberg (se billedet). Ceremonien begynder klokken 11.30 og varer cirka en halv time. Kom i god tid som ved en almindelig begravelse. Jo flere vi er, des mere opleves det som virkeligheden for alle.

Efter kapelprøven bliver aspiranten eksamineret og kan derefter forestå humanistiske begravelser i hele landet.

Ole Morten Nygård, begravelsesgruppen

Detaljer

Dato:
13. april 2023
Tidspunkt:
11:30 - 12:00
Pris:
Gratis

Arrangør

Begravelsesgruppen
Phone
22840526
Email
omn@hs.dk

Sted

Solbjerg Parkkirkegård
Roskildevej 53
Frederiksberg, 2000 Danmark
+ Google Maps