Der er mange gode grunde til at blive medlem af Humanistisk Samfund. Herunder kommer nogle af vores medlemmers egne svar – men derudover giver et medlemskab af Humanistisk Samfund

 

  • Medlemspriser på ceremonier + rådgivende samtaler i forbindelse med begravelse
  • At man gennem sit økonomiske bidrag er med til at fremme den sekulære dagsorden i dansk politik
  • Mulighed for at møde ligesindede – både som frivillig aktiv og hvis man kommer til debatarrangementer
  • Invitationer til at komme til særarrangementer såsom paneldiskussioner, oplæg og andre arrangementer

Jørgen – pensionist: “Jeg synes man skal være medlem, fordi HS i al ubeskedenhed arbejder på at gøre verden bedre. Det er der heldigvis mange organisationer, der stræber efter, og det hjælper alt sammen. Humanismens sag er et internationalt anliggende, med foreninger over hele verden, der alle arbejder med menneskerettighederne som udgangpunkt : Målet er at give verdens befolkning muligheden for at leve et respektfuldt og respekteret liv uden religiøse forestillinger. Det er efter min opfattelse et ædelt formål”

 

Nina – antropolog og friskolelærer: “Jeg er medlem på grund af ceremonierne og fordi foreningen arbejder for min hjertesag, nemlig adskillelse af stat og kirke. Samtidig har jeg i foreningsarbejdet mødt nogle dejlige mennesker, som det er givende at tale med.”

 

Mads – filosofistuderende: “Jeg ser HS som et fællesskab der repræsenterer mit livssyn, og som kæmper for sekularisering, hvilket jeg finder utrolig vigtigt i et moderne samfund.”

 

Sille – lærer: “Jeg er medlem, fordi vi er et talerør for en stadig voksende del af den danske befolkning, der ikke har en religiøs overbevisning.”

 

Thomas – journaliststuderende: “For mig starter humanismen dér, hvor det er mennesket frem for en gud, som hele tiden forsøger at finde frem til, hvordan vi mennesker bedst kan leve sammen med hinanden.”

 

Irene – pensionist: “Jeg har været medlem siden 2010 først og fremmest for at kunne blive begravet, ja jeg havde nær sagt under lidt festlige former – og i hvert fald uden indblanding af Vorherre , som jeg aldrig har haft noget nært forhold til. Som bonus har jeg gennem Humanistisk Samfund mødt mennesker, som har gjort sig nogle overvejelser om livet og døden, og som det har været givende at få kontakt med. Vi er selvfølgelig ikke enige om alt, men har dog et fælles udgangspunkt at diskutere udfra.”

 

Ole Morten – grafiker & lærer: “Jeg havde mange negative erfaringer med uværdige og krænkende begravelser, da aids-epidemien var slem fra 80’erne til 00’erne. Der lærte jeg også at lave smukke ceremonier, når mine venner var døde. Derfor blev jeg særlig glad for Humanistisk Samfund, da man gik i gang med at lave smukke, ærlige og personlige ceremonier, for det manglede vi sådan dengang. Samtidig synes jeg, at en stemme mod de religiøse argumenter i de offentlige debatter desværre bliver mere og mere tiltrængt.”