Offentlige møder i Vendsyssel om de humanistiske ceremonier til navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse.

Er du ikke religiøs og savner du et alternativ til kirkens ceremonier, når det lille nye familiemedlem skal bydes velkommen, når overgangen fra barn- til ungdom skal markeres, når du skal giftes – eller når livet er slut?

Så er de humanistiske ceremonier til navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse en mulighed.

Nu kan du stifte bekendtskab med ceremonierne ved offentlige møder i Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev. Her fortæller foreningen Humanistisk Samfund, hvordan ceremonierne foregår og om de livsværdier, der ligger bag.

– De humanistiske ceremonier er helt uden religiøst eller overnaturligt indhold. I stedet er mennesket, livet og fællesskabet i centrum. Ceremonierne er et tilbud til alle, der ønsker at højtideligholde livets store overgange uden religion og tro, fortæller Jørn Rosborg, formand for den nordjyske afdeling af Humanistisk Samfund.

Humanistiske ceremonier tilrettelægges i tæt samarbejde med de pågældende eller efterladte og gennemføres af uddannede celebranter og ceremoniledere.

 

Humanistisk konfirmation i Nordjylland
Humanistisk Samfund oplever en øget interesse for sine ceremonier. Ikke mindst er antallet af unge, der vælger en humanistisk konfirmation nærmest eksploderet. De 260 pladser, som i 2019 er udbudt fire steder i landet, er revet væk og alle steder er der ventelister.

Hidtil har unge nordjyder, der ønsker en humanistisk konfirmation, måtte rejse ud af landsdelen, men fra 2020 oprettes også et humanistisk konfirmationshold i Nordjylland.
På det offentlige møde fortæller Humanistisk Samfund også om den kommende humanistiske konfirmation i Nordjylland.

BRØNDERSLEV

Onsdag 13. marts 2019 kl 19-21
Brønderslevhallen, Knudsgade 15, Brønderslev
Hent pdf om mødet

 

Møderne er arrangeret af Humanistisk Samfund Aalborg
Fri entré – Alle er velkomne

 

Afholdte møder:

FREDERIKSHAVN

Tirsdag 15. januar 2019 kl 19-21
Frivillighedshuset, Danmarksgade 12, Frederikshavn
Hent pdf om mødet

 

HJØRRING

Onsdag 13. februar 2019 kl 19-21
Bagterpskolen, Fuglsigvej 1, Hjørring
Hent pdf om mødet