Viborg

Kontakt

Formand: Erik Bartram Jensen
Mail: viborg@humanistisksamfund.dk
Tlf.: 30 69 63 69

Lokalafdelingens arbejde

Lokalforeningen er for medlemmer af Humanistisk Samfund i Midt- og Vestjylland.

Vi afholder møde cirka én gang om måneden. Blandt andet afholder vi filosofiske debatcaféer, hvor samtalerne ledes af en filosof. Vi holder også med jævne mellemrum informationsmøder om Humanistisk Samfunds ceremonier.

Derudover arbejder vi politisk. Vores primære fokus har indtil nu været på, at konfirmationsforberedelsen ikke skal foregå i skoletiden og på etablering af livssynsneutrale begravelsespladser.


Lokalforeningen i Viborg starter studiekreds

Humanistisk Samfunds lokalforening i Viborg vil godt undersøge, om der er basis for at starte en studiekreds til efteråret. Den første bog, vi skal snakke om er:

Mennesket i naturen – naturen i mennesket skrevet af Søren Rasmussen.

“som det fremgår af titlen, er den et ambitiøst forsøg på at dokumentere, at mennesket på ingen måde står uden for naturen. At vi på alle leder og kanter er uløseligt forbundet med samtlige organismer omkring os. Dermed forsøger han også at anskueliggøre, at vores aktiviteter på Jorden, herunder nedbrydningen af biodiversiteten, har uoverskuelige konsekvenser. Ikke mindst for os selv.”

Citat fra anmeldelsen i Berlingske Tidende. Læs anmeldelsen her.

Hvor tit vi skal mødes, og hvor store dele af bogen vi skal tage af gangen, må vi aftale, når vi mødes første gang, som bliver tirsdag den 16. august kl. 19.30 , Slesvigsgade 29, Viborg.

Interesserede bedes kontakte Erik Bartram (viborg@humanistisksamfund.dk) inden mødet. Ikke-medlemmer kan også deltage. Bogen lånes hjem fra Viborg bibliotek i 5 ex. Så man behøver altså ikke at købe den.

Mennesket i Naturen...