Humanistisk konfirmation vokser og vokser! Over de sidste par år har tallet gået fra 11 unge der blev humanistisk konfirmerede i 2010, til 470 i 2020.

Frivillige er kernen i Humanistisk samfunds arbejde og hvis vi skal vokse mere, har vi brug for frivillige kræfter af forskellig slags og forskellige steder i landet. Der er grundlæggende tre forskellige frivilligroller, som er afgørende for at konfirmationsforløbene bliver en god oplevelse for kommende humanistiske konfirmander.

Lige nu søger vi honoraransatte, som vil være med til at give humanistiske konfirmander en uforglemmelig oplevelse og har lyst til at planlægge og facilitere årets konfirmationsundervisning.

I år skal vi ansætte honorarlønnede konfirmationsaktive i Aarhus, Ringsted og København. Her søger vi både konfirmationsundervisere og kursusansvarlige. Som en del af vores konfirmationsforløb er du med til at give unge konfirmander et indblik i Humanistisk Samfunds værdier samt starte og facilitere et humanistisk konfirmationsforløb og en humanistisk konfirmationsceremoni. Undervejs får du rig mulighed for at afprøve dine kompetencer inden for projektstyring eller undervisning i et uformelt miljø og sætte dit aftryk på årets humanistiske konfirmationsforløb.

Som kursus- eller undervisningsansvarlig aflønnes du med 10.000 kroner for dit arbejde, hvilket svarer til en timeløn på cirka 125 kroner. Det fulde beløb udbetales samlet efter endt konfirmationsforløb.

Du kan finde stillingsopslaget her.

Vi har altid brug for flere hænder til konfirmationsforløbene og du kan bidrage som ’hands-on-frivillig’. Dine kræfter har vi brug for til vores weekendundervisning, hytteture og ceremonier. Her har vi altid brug for frivillige kræfter, som har lyst til at tage del i de praktiske opgaver og bidrage til positivt samvær med de unge. Det betyder, at du dels kan hjælpe med madlavning, være med til sociale aktiviteter og sikre, at alle unge finder et trygt fællesskab. Som ’hands-on-frivillig’ bestemmer du selv, om du har lyst at være med til et heldagsarrangement eller hjælpe til ved ceremonien.

Derudover kan du som frivillig være ’frivillig-underviser’. Her hjælper du med at understøtte undervisningsforløbene og sikre at undervisningen forløber bedst muligt. Det kan du gøre ved at være med til at afholde undervisningen eller sikre, at hjælpe alle konfirmander med at komme til orde i øvelserne. Som udgangspunkt er der altid to undervisere og I underviser i to emner, ét på hver weekend. På den måde sikrer vi god faglig sparring i duoerne, og skaber de bedste forudsætninger for, at alle får en god, hyggelig oplevelse.

For at konfirmationsforløbene er fungerer bedst muligt, er det vigtigt, at der også er frivillige, som kan hjælpe med praktiske koordinerende opgaver. Det betyder at du som frivillig også kan være kursusansvarlig og stå for alt det rundt om selve konfirmationsforløbet.

Størstedelen af vores konfirmationsforløb vil fra 2022 blive understøttet af ansatte undervisere og kursusansvarlige. Det betyder, at du som frivillig kan føle dig tryg ved, at der altid er nogle at søge vejledning hos og en som i sidste ende sørger for at forløbene glider. Vi annoncerer årligt efter undervisere og kursusansvarlige.

Skriv til Camilla på ch@hs.dk eller ring på 8111 2010, hvis du har spørgsmål til dine muligheder som frivillig.