Tid: Mandag 25/10 kl. 19-21
Sted: Online

Det kan være svært at tale med sine nærmeste om sin egen død og begravelse. I mange familier kan en samtale være akavet og ikke føre til større afklaring og beslutning. Derfor tilbyder Humanistisk Samfunds ceremoniledere, der også forestår humanistiske begravelser, at tale med dem, der måtte ønske dette.

Som led i temaugen ’Vi taler om døden’, tilbyder vi gratis, online vejledende samtaler mandag d. 25/10 fra kl. 19-21. Tilmelding er påkrævet.

Du tilmelder dig via nedenstående links eller ved at skrive til tilmelding@hs.dk, så vil hjælpe dig med at booke en tid. Skriv navnet på aktiviteten i mailens emnefelt.

Vejledende samtaler 25/9 kl. 19-19.30
Vejledende samtaler 25/9 kl. 19.30-20.00
Vejledende samtaler 25/9 kl. 20.00-20.30
Vejledende samtaler 25/9 kl. 20.30-21.00

Få en samtale med en ceremonileder

Mange har ikke planlagt deres egen begravelse. Grundene kan være mange: Måske er det svært at forholde sig til, at man faktisk skal dø, måske tænker man, at det ligger langt ude i fremtiden – eller måske synes man, at de efterladte skal bestemme.

Men planlægning kan være vigtig. Ikke for én selv, men for ens pårørende. Når du engang er død, vil dine pårørende sandsynligvis være i sorg, og de kan have brug for at sige ordentligt farvel. Hvis du har fortalt dem, hvad dine ønsker er for din begravelse, vil det gøre det meget lettere for dem. De fleste vil nemlig gerne gøre det så rigtigt som muligt.

Ved de, om du vil have en stor begravelse, hvor alle er inviteret, eller om du foretrækker, at det bare er de nærmeste? Er der nogle sange, som er specielt vigtige for dig? Hvor synes du, begravelsen skal holdes henne? Det kan virke som detaljer, men det er det bestemt ikke for de efterladte. Så overvej måske allerede i dag at skrive dine ønsker ned – eller fortæl dine pårørende om det. Hvis du gør det, mens du stadig er frisk og rask, behøver det slet ikke at være så svært, men kan faktisk være en rigtig god oplevelse. 

Denne mandag har du muligheden for at få en ganske uformel snak med en af ceremonilederne i HS. Det behøver bestemt ikke munde ud i en plan for afholdelsen af din begravelse, men kan være en anledning til at du gør dig nogle tanker om, hvordan du egentlig forestiller dig det sidste farvel.