Det kan være svært at tale med sin familie om sin egen død og begravelse. For nogle er der ikke en nær familie at tale med om disse emner. Desuden kan en sådan samtale i mange familier være for akavet og ikke føre til større afklaring eller beslutning.

Derfor tilbyder ceremonilederne, der også forestår humanistiske begravelser, en vejledende samtale om dine ønsker til begravelsesceremonien. Samtalen varer et par timer, og ceremonilederen sender dig efterfølgende sine notater. Det er vigtigt at du også taler med dine pårørende herom, og at du måske senere reviderer dine ønsker.

Mine ønsker om min begravelse

Hvis man vil planlægge sin egen begravelse, kan man måske få hjælp til sin egen afklaring, ved at hente vores skema “Mine ønsker om en humanistisk begravelse” og skrive det ned, man tænker lige nu om sin begravelse. Hvilke sange skal med? Hvilken musik holder jeg særligt af og hvorfor? Ønsker jeg fx at blive begravet i jorden eller at min aske spredes?

Du kan downloade skemaet Mine ønsker om humanistisk begravelse her, som er skrevet i Word. Gem det først på din pc. Derefter kan du skrive dine ønsker i skemaet, og du kan printe skemaet ud og lægge det blandt dine personlige dokumenter.

Priser og praktisk

Hvis du vil bestille en vejledende samtale, kan du kontakte den aktuelle koordinator på tlf. 44 40 49 49.  Du er også velkommen til at kontakte ceremonileder Ole Morten Nygård omn@hs.dk, tlf. 22 84 05 26 eller ceremonileder Kelvin Nielsen kn@hs.dk, tlf. 30 50 11 82, hvis du f.eks. har konkrete spørgsmål.

En vejledende samtale koster:

  • 1.000 kr. for medlemmer af Humanistisk Samfund
  • 1.500 kr. for ikke-medlemmer